Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z sosem pomidorowym i fasolą"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3986
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 468
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 313
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 421
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10980
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3986
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42652
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 468
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 313
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 421
Składniki
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pomidory osącz z oleju, pokrój w cienkie paski. Szczypior opłucz, osusz, drobno posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą. Do pokrojonych suszonych pomidorów dodaj posiekany szczypior oraz tymianek, wymieszaj. Na plastry mięsa wyłóż farsz i zwiń je formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, gdy będzie bardzo gorący włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Roladki przełóż do żaroodpornego naczynia, wlej bulion. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju i zeszklij na nim cebulę. Następnie wlej przecier pomidorowy i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś na średnim ogniu 10-15 min, aż sos zgęstnieje. Na ok. 5 minut przed końcem gotowania dodaj osączoną fasolę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki podawaj z sosem pomidorowym.
40 minut. Sztuka: 480 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie