Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z sosem pomidorowym i fasolą"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5794
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5794
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Składniki
Umyte mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Pomidory osącz z oleju, pokrój w cienkie paski. Szczypior opłucz, osusz, drobno posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą. Do pokrojonych suszonych pomidorów dodaj posiekany szczypior oraz tymianek, wymieszaj. Na plastry mięsa wyłóż farsz i zwiń je formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, gdy będzie bardzo gorący włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Roladki przełóż do żaroodpornego naczynia, wlej bulion. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
Na patelnię wlej 1-2 łyżki oleju i zeszklij na nim cebulę. Następnie wlej przecier pomidorowy i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś na średnim ogniu 10-15 min, aż sos zgęstnieje. Na ok. 5 minut przed końcem gotowania dodaj osączoną fasolę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki podawaj z sosem pomidorowym.
40 minut. Sztuka: 480 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie