Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na słodko, a bez grama białego cukru :) Kolejny eksperyment kulinarny. Bo nudzić się w kuchni nie sposób!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1002
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4627
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1002
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4627
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy, przyprawiamy go dość obficie pieprzem.
Śliwki przekrawamy na połówki i układamy na filecie, posypujemy go łyżką wiórków kokosowych i zwijamy w roladkę lub sakiewkę, spinamy patyczkiem do szaszłyków. Posypujemy z wierzchu cynamonem i zapiekamy ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach C.
Kaszę gotujemy z kilkoma goździkami.
Wykładamy wszystko na talerz i posypujemy całość pozostałą łyżką wiórków kokosowych. Dla urozmaicenia można podać z plastrami ananasa.