Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na słodko, a bez grama białego cukru :) Kolejny eksperyment kulinarny. Bo nudzić się w kuchni nie sposób!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy, przyprawiamy go dość obficie pieprzem.
Śliwki przekrawamy na połówki i układamy na filecie, posypujemy go łyżką wiórków kokosowych i zwijamy w roladkę lub sakiewkę, spinamy patyczkiem do szaszłyków. Posypujemy z wierzchu cynamonem i zapiekamy ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach C.
Kaszę gotujemy z kilkoma goździkami.
Wykładamy wszystko na talerz i posypujemy całość pozostałą łyżką wiórków kokosowych. Dla urozmaicenia można podać z plastrami ananasa.