Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na słodko, a bez grama białego cukru :) Kolejny eksperyment kulinarny. Bo nudzić się w kuchni nie sposób!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3805
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3805
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy, przyprawiamy go dość obficie pieprzem.
Śliwki przekrawamy na połówki i układamy na filecie, posypujemy go łyżką wiórków kokosowych i zwijamy w roladkę lub sakiewkę, spinamy patyczkiem do szaszłyków. Posypujemy z wierzchu cynamonem i zapiekamy ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach C.
Kaszę gotujemy z kilkoma goździkami.
Wykładamy wszystko na talerz i posypujemy całość pozostałą łyżką wiórków kokosowych. Dla urozmaicenia można podać z plastrami ananasa.