Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 110
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1173
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2034
Świąteczne smaki.
Odsłon: 262
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2101
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 110
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1173
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2034
Świąteczne smaki.
Odsłon: 262
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2101
Składniki
Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, wstawić do lodówki.
Szpinak rozmrozić, odsączyć, podsmażyć na oliwie, oprószyć solą, pieprzem, papryką, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wystudzić.
Na mięsie rozłożyć szpinak, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami albo owinąć nicią, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, podsmażyć obraną i posiekaną cebulą, podsmażyć roladki na złoto z każdej strony, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Do farszu szpinakowego możesz dodać kostki sera feta albo cheddara. Niektórzy dodają też do niego 1 łyżeczkę octu winnego.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium