Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4528
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4528
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424282
Składniki
Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, wstawić do lodówki.
Szpinak rozmrozić, odsączyć, podsmażyć na oliwie, oprószyć solą, pieprzem, papryką, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wystudzić.
Na mięsie rozłożyć szpinak, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami albo owinąć nicią, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, podsmażyć obraną i posiekaną cebulą, podsmażyć roladki na złoto z każdej strony, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Do farszu szpinakowego możesz dodać kostki sera feta albo cheddara. Niektórzy dodają też do niego 1 łyżeczkę octu winnego.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium