Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, wstawić do lodówki.
Szpinak rozmrozić, odsączyć, podsmażyć na oliwie, oprószyć solą, pieprzem, papryką, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wystudzić.
Na mięsie rozłożyć szpinak, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami albo owinąć nicią, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, podsmażyć obraną i posiekaną cebulą, podsmażyć roladki na złoto z każdej strony, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Do farszu szpinakowego możesz dodać kostki sera feta albo cheddara. Niektórzy dodają też do niego 1 łyżeczkę octu winnego.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium