Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, wstawić do lodówki.
Szpinak rozmrozić, odsączyć, podsmażyć na oliwie, oprószyć solą, pieprzem, papryką, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wystudzić.
Na mięsie rozłożyć szpinak, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami albo owinąć nicią, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, podsmażyć obraną i posiekaną cebulą, podsmażyć roladki na złoto z każdej strony, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Do farszu szpinakowego możesz dodać kostki sera feta albo cheddara. Niektórzy dodają też do niego 1 łyżeczkę octu winnego.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium