Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, wstawić do lodówki.
Szpinak rozmrozić, odsączyć, podsmażyć na oliwie, oprószyć solą, pieprzem, papryką, dodać posiekany czosnek i śmietanę, wystudzić.
Na mięsie rozłożyć szpinak, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami albo owinąć nicią, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, podsmażyć obraną i posiekaną cebulą, podsmażyć roladki na złoto z każdej strony, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Do farszu szpinakowego możesz dodać kostki sera feta albo cheddara. Niektórzy dodają też do niego 1 łyżeczkę octu winnego.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium