Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z szynką i orzechami"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 940
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3937
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18999
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 940
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3937
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18999
Składniki
Grzyby namocz w wodzie. Mięso umyj, osusz, pokrój w dość cienkie plastry, delikatnie rozbij. Kotlety przypraw pieprzem i słodką papryką. Cebulę pokrój w kostkę. Orzechy wymieszaj. Szynkę pokrój w paski. Dodaj do orzechów, zawijaj w plastry mięsa.
Mocno rozgrzej olej, roladki podsmaż z każdej strony, by mocno się zrumieniły. Na osobnej patelni zeszklij cebulę, dodaj do mięsa. Wlej wodę, by przykryła wszystkie . Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i odsączone, posiekane grzyby.
Roladki duś 2,5 godziny na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Posól. Gotowe danie posyp natką i pokrojonym porem.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień