Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z szynką i orzechami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Grzyby namocz w wodzie. Mięso umyj, osusz, pokrój w dość cienkie plastry, delikatnie rozbij. Kotlety przypraw pieprzem i słodką papryką. Cebulę pokrój w kostkę. Orzechy wymieszaj. Szynkę pokrój w paski. Dodaj do orzechów, zawijaj w plastry mięsa.
Mocno rozgrzej olej, roladki podsmaż z każdej strony, by mocno się zrumieniły. Na osobnej patelni zeszklij cebulę, dodaj do mięsa. Wlej wodę, by przykryła wszystkie . Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i odsączone, posiekane grzyby.
Roladki duś 2,5 godziny na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Posól. Gotowe danie posyp natką i pokrojonym porem.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień