Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie dla 4 osob.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1051
Składniki
Szparagi opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Pierś kurczaka przekroić w poprzek na 2 części, rozbić tłuczkiem na około 1 cm filet, podzielić na 4 części. Kurczaka i szparagi doprawić solą, pieprzem i wysmarować 1 łyżką oliwy extra vergine.
Zawinąć po 4 szparagi w kawałek piersi kurczaka a następnie w 2 plasterki boczku i ulozyc w naczyniu zaroodpornym
Wymieszać musztardę gruboziarnistą z miodem i odlozyc jenda lyzke mieszanki a nastepnie posmarowac nia roladki.
Do pozostalej czesci sosu dodajemy 6 lyzek smietany 30%
Piekarnik nagrzewamy do 200 C .Główki szparag przykryć paskiem folii aluminiowej aby się za bardzo nie zrumieniły. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut.Po 15 minutach pieczenia roladki polewamy sosem z musztardy miodu i smietanki.
Szapragimozemy podawac z ziemniakami.
Przepis pochodzi z Kwesti smaku.