Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady śląskie z ogórkiem i boczkiem

Rolady śląskie z ogórkiem i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Rolady śląskie z ogórkiem i boczkiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry wołowiny umyć, osuszyć, delikatnie rozbić ­tłuczkiem, ­posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, odstawić na co najmniej 1 ­godzinę do lodówki. Schłodzone rozłożyć osobno.

  2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Ogórki pokroić w paski o długości 5 cm, odsączyć z soku.

  3. Na zamarynowanej wołowinie rozkładać po plastrze boczku, kawałku cebuli i ogórka. Mięso zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami, obsypać dokładnie mąką.

  4. Olej (ok. 4 łyżki) rozgrzać na patelni, roladki obsmażyć, przełożyć do garnka, zalać 700 ml wrzątku, dodać 2 liście laurowe, 4 sztuki ziela angielskiego, 1 łyżeczkę majeranku, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godz., podlewając wrzątkiem.

  5. Sos możesz zagęścić ­zasmażką instant lub domową, przyrządzoną z 3 łyżek mąki i 2 łyżek masła.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń