Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolady śląskie z ogórkiem i boczkiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Plastry wołowiny umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Schłodzone rozłożyć osobno.
Cebule obrać, pokroić w piórka. Ogórki pokroić w paski o długości 5 cm, odsączyć z soku.
Na zamarynowanej wołowinie rozkładać po plastrze boczku, kawałku cebuli i ogórka. Mięso zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami, obsypać dokładnie mąką.
Olej (ok. 4 łyżki) rozgrzać na patelni, roladki obsmażyć, przełożyć do garnka, zalać 700 ml wrzątku, dodać 2 liście laurowe, 4 sztuki ziela angielskiego, 1 łyżeczkę majeranku, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godz., podlewając wrzątkiem.
Sos możesz zagęścić zasmażką instant lub domową, przyrządzoną z 3 łyżek mąki i 2 łyżek masła.Źródło: Twoje Imperium