Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolady śląskie z ogórkiem i boczkiem"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 435
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3367
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 942
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 435
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3367
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 942
Składniki
Plastry wołowiny umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Schłodzone rozłożyć osobno.
Cebule obrać, pokroić w piórka. Ogórki pokroić w paski o długości 5 cm, odsączyć z soku.
Na zamarynowanej wołowinie rozkładać po plastrze boczku, kawałku cebuli i ogórka. Mięso zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami, obsypać dokładnie mąką.
Olej (ok. 4 łyżki) rozgrzać na patelni, roladki obsmażyć, przełożyć do garnka, zalać 700 ml wrzątku, dodać 2 liście laurowe, 4 sztuki ziela angielskiego, 1 łyżeczkę majeranku, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godz., podlewając wrzątkiem.
Sos możesz zagęścić zasmażką instant lub domową, przyrządzoną z 3 łyżek mąki i 2 łyżek masła.Źródło: Twoje Imperium