Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różnokolorowa pieczeń"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mięsa umyj, pokrój. Cebulę pokrój, podsmaż. Bułki namocz w mleku, odciśnij. W dużej misce połącz pokrojone w kostkę mięsa, mięso mielone, odciśniętą bułkę, jajka.
Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, podsmażoną cebulę z pokrojoną słoniną. Dosyp posiekaną natkę pietruszki, słodką paprykę, oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Wyrób dłonią.
Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż masę, piecz 1,5 godziny w temperaturze 180°C. Pieczeń podawaj na półmisku udekorowanym pomidorem i natką pietruszki.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień