Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różnokolorowa pieczeń"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Mięsa umyj, pokrój. Cebulę pokrój, podsmaż. Bułki namocz w mleku, odciśnij. W dużej misce połącz pokrojone w kostkę mięsa, mięso mielone, odciśniętą bułkę, jajka.
Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, podsmażoną cebulę z pokrojoną słoniną. Dosyp posiekaną natkę pietruszki, słodką paprykę, oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Wyrób dłonią.
Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż masę, piecz 1,5 godziny w temperaturze 180°C. Pieczeń podawaj na półmisku udekorowanym pomidorem i natką pietruszki.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień