Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różnokolorowa pieczeń"
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 120
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 301
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 846
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 300
Przepis dnia
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 4037
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 120
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 301
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 846
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 300
Przepis dnia
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 4037
Składniki
Mięsa umyj, pokrój. Cebulę pokrój, podsmaż. Bułki namocz w mleku, odciśnij. W dużej misce połącz pokrojone w kostkę mięsa, mięso mielone, odciśniętą bułkę, jajka.
Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, podsmażoną cebulę z pokrojoną słoniną. Dosyp posiekaną natkę pietruszki, słodką paprykę, oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Wyrób dłonią.
Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż masę, piecz 1,5 godziny w temperaturze 180°C. Pieczeń podawaj na półmisku udekorowanym pomidorem i natką pietruszki.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień