Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różnokolorowa pieczeń"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Mięsa umyj, pokrój. Cebulę pokrój, podsmaż. Bułki namocz w mleku, odciśnij. W dużej misce połącz pokrojone w kostkę mięsa, mięso mielone, odciśniętą bułkę, jajka.
Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory, podsmażoną cebulę z pokrojoną słoniną. Dosyp posiekaną natkę pietruszki, słodką paprykę, oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Wyrób dłonią.
Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż masę, piecz 1,5 godziny w temperaturze 180°C. Pieczeń podawaj na półmisku udekorowanym pomidorem i natką pietruszki.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień