Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rumiane golonki indycze pieczone w piwie"
Składniki
Golonki opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem. 1 cebulę obieram, kroję w piórka. Czosnek lekko rozcieram razem z łupinami, zielem, jałowcem oraz ziarnami pieprzu. Do miski wlewam piwo, dodaję sól, przyprawy, czosnek i pokrojoną cebulę. Mięso kładę do większej miski, zalewam marynatą, przykrywam. Chłodzę przez noc.
Golonki układam w naczyniu, drugą cebulę obieram i siekam, posypuję mięso. Wlewam kilka łyżek zalewy, dodaję przyprawy i czosnek z zalewy, skrapiam olejem. Piekę ok. 120 min w 200 st., podlewając zalewą.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Tina