Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rustykalna cukiniowa tarta"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Umyte cukinie tnę w plas terki (ok. 4 mm). Partiami obsmażam delikatnie na odrobinie oleju. Doprawiam solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z jajkiem. Filet myję, kroję w kostkę. Przyprawiam do smaku i smażę na oleju. Paprykę kroję w kostkę, również obsmażam.
ciasta zagniatam, dolewając 2 łyżki wody. Owijam je w folię i chłodzę 50 min. Rozwałkowuję na placek o śr. 40 cm. Środek ciasta smaruję masą serową, pozostawiając przy brzegu 4 cm marginesu. Na ser wykładam mięso, posypuję natką i papryką. Układam plasterki cukinii. Wystające ciasto zawijam na farsz i smaruję je jajkiem. Tartę posypuję solą, pieprzem i ziołami. Piekę ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina