Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rustykalna cukiniowa tarta"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 168
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 168
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Umyte cukinie tnę w plas terki (ok. 4 mm). Partiami obsmażam delikatnie na odrobinie oleju. Doprawiam solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z jajkiem. Filet myję, kroję w kostkę. Przyprawiam do smaku i smażę na oleju. Paprykę kroję w kostkę, również obsmażam.
ciasta zagniatam, dolewając 2 łyżki wody. Owijam je w folię i chłodzę 50 min. Rozwałkowuję na placek o śr. 40 cm. Środek ciasta smaruję masą serową, pozostawiając przy brzegu 4 cm marginesu. Na ser wykładam mięso, posypuję natką i papryką. Układam plasterki cukinii. Wystające ciasto zawijam na farsz i smaruję je jajkiem. Tartę posypuję solą, pieprzem i ziołami. Piekę ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina