Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1037
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1037
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Składniki
Ja biorę dorsza świeżego lub pangę mrożoną:). Kroję na dość grube kawałki. Solę i pieprzę oraz polewam oliwą. A następnie wstawiam do rozgrzanego piekarnika w szerokim żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywam jeszcze.
W czasie gdy ryba się piecze, kroję w talarki białe części pora. Następnie posypuję grubo nimi rybę. A na wierzch wlewam z kartonu lub puszki krojone pomidory. Solę i pieprzę górę jeszcze raz. I wtedy przykrywam.
Duszę jeszcze z pół godziny na mniejszej temperaturze. Na koniec układam na wierzch mozarelle i trochę podpiekam bez przykrycia. Pyszności