Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14517
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19583
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14517
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19583
Składniki
Ja biorę dorsza świeżego lub pangę mrożoną:). Kroję na dość grube kawałki. Solę i pieprzę oraz polewam oliwą. A następnie wstawiam do rozgrzanego piekarnika w szerokim żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywam jeszcze.
W czasie gdy ryba się piecze, kroję w talarki białe części pora. Następnie posypuję grubo nimi rybę. A na wierzch wlewam z kartonu lub puszki krojone pomidory. Solę i pieprzę górę jeszcze raz. I wtedy przykrywam.
Duszę jeszcze z pół godziny na mniejszej temperaturze. Na koniec układam na wierzch mozarelle i trochę podpiekam bez przykrycia. Pyszności