Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117880
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1495
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117880
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1495
Składniki
Ja biorę dorsza świeżego lub pangę mrożoną:). Kroję na dość grube kawałki. Solę i pieprzę oraz polewam oliwą. A następnie wstawiam do rozgrzanego piekarnika w szerokim żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywam jeszcze.
W czasie gdy ryba się piecze, kroję w talarki białe części pora. Następnie posypuję grubo nimi rybę. A na wierzch wlewam z kartonu lub puszki krojone pomidory. Solę i pieprzę górę jeszcze raz. I wtedy przykrywam.
Duszę jeszcze z pół godziny na mniejszej temperaturze. Na koniec układam na wierzch mozarelle i trochę podpiekam bez przykrycia. Pyszności