Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 476
Dodano: 02.08.2011
Odsłon: 2966
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ja biorę dorsza świeżego lub pangę mrożoną:). Kroję na dość grube kawałki. Solę i pieprzę oraz polewam oliwą. A następnie wstawiam do rozgrzanego piekarnika w szerokim żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywam jeszcze.
W czasie gdy ryba się piecze, kroję w talarki białe części pora. Następnie posypuję grubo nimi rybę. A na wierzch wlewam z kartonu lub puszki krojone pomidory. Solę i pieprzę górę jeszcze raz. I wtedy przykrywam.
Duszę jeszcze z pół godziny na mniejszej temperaturze. Na koniec układam na wierzch mozarelle i trochę podpiekam bez przykrycia. Pyszności
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Annuar 27 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Naprawdę pyszne i mało pracochłonne. Robiłam trochę na wyczucie, gdyż nie podajesz dokładnie czasu i temperatur. Dodałam jeszcze jako przyprawę "suszone pomidory z bazylią i czosnkiem". Użyłam - najprościej i najtaniej - filetów z morszczuka.1 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 26 września 2011Zgłoś do usunięcia
No dobra. Panga nie. Już dawno przestałam ją robić. Nie lubię jej, ale mąż tak:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

BEBIK 26 września 2011Zgłoś do usunięcia
Jeżeli ktoś wybierze Pangę to proponuję piec w temperaturze, w której danie to doszczętnie spłonie. Tylko wtedy będziemy mogli mówić o zdrowym obiedzie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 13 września 2011Zgłoś do usunięcia
Dorsz jest bardzo zdrowy, ale Pangę proponuję sobie darować. Panga to nafaszerowany chemią, antybiotykami i środkami grzybobójczymi śmieć.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 04 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe, a w jakiej temperaturze pieczesz ?0 Kto głosował? | Odpowiedz