Do góry

Dania główne Przepis na:

RYBA W SOSIE CHRZANOWYM

RYBA W SOSIE CHRZANOWYM

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 3773

pyszna rybka

Składniki

  • filety z ryby (np mintaj), 1kg
  • lisc laurowy
  • 2 lyzeczki soli
  • pieprz zarnisty
  • ziele angielskie
  • cebula (porojona), 1
  • ocet, 1 lyzka
  • woda, 1,5 litra
  • sos
  • maslo, 5dag
  • maka, 4dag
  • chrzan, 4-5 lyzek
  • mleko, 1 szklanka
  • bulion z kostki, 1 szklanka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
RYBA W SOSIE CHRZANOWYM

Przygotowanie

  1. 1) z podanych sklanikow ugotowac wywar i na gotujacy klasc kawalki ryby 2) gotowac na slabym ogniu i przelozyc do sosu I) do bulionu dodac maslo, chrzan, make rozprowadzona z mlekiem II) reszte mleka doprawic do samku i wlac do sosu gotowac na bardzo malutkim ogniu jeszcze chwilke

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń