Do góry

Dania główne Przepis na:

ryba w zupie

ryba w zupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 772

Dodano:

Odsłon: 155

na pewno nie dietetycznie

Składniki

  • polędwiczki dorszowe 4szt
  • zupa krókewska "HORTEX"
  • śmietana 36% 200g
  • masło 1łyżka
  • wegeta,pieprz cytrynowy
  • folia aluminiowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
ryba w zupie

Przygotowanie

  1. Rozmrożoną rybę natrzeć wegetą i pieprzem cytrynowym.Odstawić na 20 min.
    Z 2 pasków folii aluminiowej po ok 50 cm złożyć kopertę .Piekarnik rozgrzać do 200st C.
    Rybę przełożyć do koperty dodac zupe,śmietanę(wymieszaną z wegetą i pieprzem) i masło.Zamknąć szczelnie.Piec ok 25 min
    Podawać z Pesso z Wodzisławia(makaron instant,są 4 warinty smakowe) lub kuskusem.Ja do smaku dodaje jeszcze trochę masła i wegetę czasem trochę ziół (natkę,koper lub kolędre).
    W tańszej wersji można użyć polędwiczek z mintaja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń