Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie i pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10817
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4836
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9250
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10817
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4836
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9250
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1372
Składniki
Ugotować ryż w garnku prawie pełnym zimnej wody . Czas gotowania od 15 - 20 min zależy jak kto lubi. Zdrowo jest aldente, więc 15 min. Dodać w trakcie gotowania olej i sól oraz czosnek. Jeżeli nie lubisz to dodaj przekrojony na pół a wtedy znajdziesz go na tależu w całości. Zalecam w czasie gotowania parę razy pomieszać. Po w/w czasie odcedzić i można go jeszcze raz podsmażyć na patelni w małej ilości gorącego oleju. Podajemy do drugich dań z mięsem i warzywami lub sałatką. Pycha . Smacznego!