Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie i pyszne.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15293
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15293
Składniki
Ugotować ryż w garnku prawie pełnym zimnej wody . Czas gotowania od 15 - 20 min zależy jak kto lubi. Zdrowo jest aldente, więc 15 min. Dodać w trakcie gotowania olej i sól oraz czosnek. Jeżeli nie lubisz to dodaj przekrojony na pół a wtedy znajdziesz go na tależu w całości. Zalecam w czasie gotowania parę razy pomieszać. Po w/w czasie odcedzić i można go jeszcze raz podsmażyć na patelni w małej ilości gorącego oleju. Podajemy do drugich dań z mięsem i warzywami lub sałatką. Pycha . Smacznego!