Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie i pyszne.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 193
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 193
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Składniki
Ugotować ryż w garnku prawie pełnym zimnej wody . Czas gotowania od 15 - 20 min zależy jak kto lubi. Zdrowo jest aldente, więc 15 min. Dodać w trakcie gotowania olej i sól oraz czosnek. Jeżeli nie lubisz to dodaj przekrojony na pół a wtedy znajdziesz go na tależu w całości. Zalecam w czasie gotowania parę razy pomieszać. Po w/w czasie odcedzić i można go jeszcze raz podsmażyć na patelni w małej ilości gorącego oleju. Podajemy do drugich dań z mięsem i warzywami lub sałatką. Pycha . Smacznego!