Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż na sypko jako baza do sałatek, drugich dań obiadowych lub innych potraw z ryżem
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2563
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 696
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13955
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2563
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 696
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13955
Składniki
Opłukany na sicie ryż zalać w garnku wodą (zawsze wody dwa razy więzej niż ryżu), zamieszać ryż, przykryć garnek pokrywką. Od momentu zawrzenia wody, gotować 10 minut. wyłączyć gaz, odczekać kolejne 10 minut (nie odkrywać pokrywki) i gotowe. Ryż można posolić w trakcie gotowania lub dopiero w potrawie. Wyśmienity do sałatek, jako baza dań głownych lub jako dodatek do zup.