Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż na sypko jako baza do sałatek, drugich dań obiadowych lub innych potraw z ryżem
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Opłukany na sicie ryż zalać w garnku wodą (zawsze wody dwa razy więzej niż ryżu), zamieszać ryż, przykryć garnek pokrywką. Od momentu zawrzenia wody, gotować 10 minut. wyłączyć gaz, odczekać kolejne 10 minut (nie odkrywać pokrywki) i gotowe. Ryż można posolić w trakcie gotowania lub dopiero w potrawie. Wyśmienity do sałatek, jako baza dań głownych lub jako dodatek do zup.