Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż na sypko jako baza do sałatek, drugich dań obiadowych lub innych potraw z ryżem
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243763
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243763
Składniki
Opłukany na sicie ryż zalać w garnku wodą (zawsze wody dwa razy więzej niż ryżu), zamieszać ryż, przykryć garnek pokrywką. Od momentu zawrzenia wody, gotować 10 minut. wyłączyć gaz, odczekać kolejne 10 minut (nie odkrywać pokrywki) i gotowe. Ryż można posolić w trakcie gotowania lub dopiero w potrawie. Wyśmienity do sałatek, jako baza dań głownych lub jako dodatek do zup.