Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż na sypko jako baza do sałatek, drugich dań obiadowych lub innych potraw z ryżem
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5321
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17489
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 615
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5321
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17489
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 615
Składniki
Opłukany na sicie ryż zalać w garnku wodą (zawsze wody dwa razy więzej niż ryżu), zamieszać ryż, przykryć garnek pokrywką. Od momentu zawrzenia wody, gotować 10 minut. wyłączyć gaz, odczekać kolejne 10 minut (nie odkrywać pokrywki) i gotowe. Ryż można posolić w trakcie gotowania lub dopiero w potrawie. Wyśmienity do sałatek, jako baza dań głownych lub jako dodatek do zup.