Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryż z małymi pomidorkami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 720
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 720
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
Składniki
2-3 porcje, ok. 35 min, cena: 3,20-3,60 zł.
Ryż ugotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Osącz i trzymaj w cieple.
Marchewkę umyj, obierz, pokrój w średnią kostkę. Pietruszkę posiekaj.
Pomidorki zdejmij z gałązki i usuń szypułki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Paprykę, marchew, pomidorki, czosnek (oraz posiekaną szalotkę, jeśli ją zechcesz dodać) krótko podduś na oleju lub oliwie. Następnie połącz podduszone warzywa z ciepłym ryżem, dodaj listki szpinaku. Skrop oliwą. Dopraw sałatkę do smaku. Całość posyp listkami świeżej pietruszki.
Ta sałatka jest pyszna na ciepło, ale... nic się nie stanie, gdy wystygnie! Będzie równie smaczna.Źródło: Świat kobiety