Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryż z małymi pomidorkami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
2-3 porcje, ok. 35 min, cena: 3,20-3,60 zł.
Ryż ugotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Osącz i trzymaj w cieple.
Marchewkę umyj, obierz, pokrój w średnią kostkę. Pietruszkę posiekaj.
Pomidorki zdejmij z gałązki i usuń szypułki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Paprykę, marchew, pomidorki, czosnek (oraz posiekaną szalotkę, jeśli ją zechcesz dodać) krótko podduś na oleju lub oliwie. Następnie połącz podduszone warzywa z ciepłym ryżem, dodaj listki szpinaku. Skrop oliwą. Dopraw sałatkę do smaku. Całość posyp listkami świeżej pietruszki.
Ta sałatka jest pyszna na ciepło, ale... nic się nie stanie, gdy wystygnie! Będzie równie smaczna.Źródło: Świat kobiety