Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe racuszki z jabłkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8190
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 423
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8190
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 423
Składniki
Ryż zalej gorącym mlekiem z dodatkiem masła. Gotuj, aż odparuje cały płyn. Następnie umieść naczynie w większym garnku z wrzącą wodą i ugotuj ryż do miękkości na parze.
Zmiksuj ryż z żółtkami, cukrem i mąką. Dodaj starte jabłka, przyprawy i ubite białka.
Na rozgrzanym tłuszczu usmaż rumiane racuszki.
Gotowe posyp cukrem pudrem i udekoruj skórką.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Super TV