Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe racuszki z jabłkami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Ryż zalej gorącym mlekiem z dodatkiem masła. Gotuj, aż odparuje cały płyn. Następnie umieść naczynie w większym garnku z wrzącą wodą i ugotuj ryż do miękkości na parze.
Zmiksuj ryż z żółtkami, cukrem i mąką. Dodaj starte jabłka, przyprawy i ubite białka.
Na rozgrzanym tłuszczu usmaż rumiane racuszki.
Gotowe posyp cukrem pudrem i udekoruj skórką.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Super TV