Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewkowa ze szczypiorkiem"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15536
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6922
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15536
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6922
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w duże kawałki. Włóż do garnka, zalej 1 l wody, dodaj olej, masło, przyprawy. Gotuj około 20 minut.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj do zupy. Wyjmij z niej ugotowaną włoszczyznę i zużyj ją do sałatki. Do zupy wrzuć pokrojone rzodkiewki i serki topione. Gotuj około 10 minut.
Do śmietany wlej kilka łyżeczek wywaru z zupy, dokładnie wymieszaj, by się nie zwarzyła. Dodaj do zupy, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i gałką, gotuj chwilę na małym ogniu. Zupę wlewaj do miseczek, udekoruj drobno posiekaną natką, szczypiorem, pieprzem i oliwą.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień