Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewkowa ze szczypiorkiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1723
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1723
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w duże kawałki. Włóż do garnka, zalej 1 l wody, dodaj olej, masło, przyprawy. Gotuj około 20 minut.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj do zupy. Wyjmij z niej ugotowaną włoszczyznę i zużyj ją do sałatki. Do zupy wrzuć pokrojone rzodkiewki i serki topione. Gotuj około 10 minut.
Do śmietany wlej kilka łyżeczek wywaru z zupy, dokładnie wymieszaj, by się nie zwarzyła. Dodaj do zupy, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem i gałką, gotuj chwilę na małym ogniu. Zupę wlewaj do miseczek, udekoruj drobno posiekaną natką, szczypiorem, pieprzem i oliwą.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień