Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe z kremem cytrynowym"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Proszek budyniowy, mąkę, mleko, dwie łyżeczki cukru, jajka, sól i olej dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, aby ciasto „odpoczęło”, a następnie usmaż naleśniki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, umyj i osusz. Następnie pokrój w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wsyp resztę cukru, gdy zacznie się topić i zbrązowieje, wrzuć jabłka i wymieszaj. Smaż na dużym ogniu około 2 minuty, pod koniec dodaj cynamon i wymieszaj. Odstaw z ognia.
Każdy naleśnik posmaruj kremem cytrynowym, wyłóż po łyżce masy jabłkowej. Brzegi zbierz do góry tak, by powstała sakiewka. Obwiąż sznurkiem spożywczym.Źródło: Na żywo