Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe z kremem cytrynowym"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Proszek budyniowy, mąkę, mleko, dwie łyżeczki cukru, jajka, sól i olej dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, aby ciasto „odpoczęło”, a następnie usmaż naleśniki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, umyj i osusz. Następnie pokrój w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wsyp resztę cukru, gdy zacznie się topić i zbrązowieje, wrzuć jabłka i wymieszaj. Smaż na dużym ogniu około 2 minuty, pod koniec dodaj cynamon i wymieszaj. Odstaw z ognia.
Każdy naleśnik posmaruj kremem cytrynowym, wyłóż po łyżce masy jabłkowej. Brzegi zbierz do góry tak, by powstała sakiewka. Obwiąż sznurkiem spożywczym.Źródło: Na żywo