Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe z kremem cytrynowym"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 197
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20194
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 197
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20194
Składniki
Proszek budyniowy, mąkę, mleko, dwie łyżeczki cukru, jajka, sól i olej dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, aby ciasto „odpoczęło”, a następnie usmaż naleśniki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, umyj i osusz. Następnie pokrój w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wsyp resztę cukru, gdy zacznie się topić i zbrązowieje, wrzuć jabłka i wymieszaj. Smaż na dużym ogniu około 2 minuty, pod koniec dodaj cynamon i wymieszaj. Odstaw z ognia.
Każdy naleśnik posmaruj kremem cytrynowym, wyłóż po łyżce masy jabłkowej. Brzegi zbierz do góry tak, by powstała sakiewka. Obwiąż sznurkiem spożywczym.Źródło: Na żywo