Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Obrać jabłko(gruszkę)i kalarepkę-zetrzeć na tarce z dużymi oczkami skropić sokiem z cytryny,cebulę pokroić w drobną kostkę a czocnek przecisnąć przez praskę,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać śmietanę z majonezem zalać warzywa.Można dodać posiekane drobno natkę pietruszki lub koper.I smacznego.
Dla nadania egzotycznego smaku można dodać pokrojonego ananasa lub brzoskwinie lub starty na drobnej tarce imbir i natkę kolędry.
Dobrze smakuje też ze świeżymi paparyką lub ogórkiem (trzeba tylko usunąć pestki)a takze z marynowanymi papryką,ogórkiem,patisonem,dynią.Wszystko zależy od nas-co nam akurat w duszy gra.