Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 272
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 87
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 125
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 272
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 87
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 125
Składniki
Obrać jabłko(gruszkę)i kalarepkę-zetrzeć na tarce z dużymi oczkami skropić sokiem z cytryny,cebulę pokroić w drobną kostkę a czocnek przecisnąć przez praskę,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać śmietanę z majonezem zalać warzywa.Można dodać posiekane drobno natkę pietruszki lub koper.I smacznego.
Dla nadania egzotycznego smaku można dodać pokrojonego ananasa lub brzoskwinie lub starty na drobnej tarce imbir i natkę kolędry.
Dobrze smakuje też ze świeżymi paparyką lub ogórkiem (trzeba tylko usunąć pestki)a takze z marynowanymi papryką,ogórkiem,patisonem,dynią.Wszystko zależy od nas-co nam akurat w duszy gra.