Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12407
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 860
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12407
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 860
Składniki
Obrać jabłko(gruszkę)i kalarepkę-zetrzeć na tarce z dużymi oczkami skropić sokiem z cytryny,cebulę pokroić w drobną kostkę a czocnek przecisnąć przez praskę,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać śmietanę z majonezem zalać warzywa.Można dodać posiekane drobno natkę pietruszki lub koper.I smacznego.
Dla nadania egzotycznego smaku można dodać pokrojonego ananasa lub brzoskwinie lub starty na drobnej tarce imbir i natkę kolędry.
Dobrze smakuje też ze świeżymi paparyką lub ogórkiem (trzeba tylko usunąć pestki)a takze z marynowanymi papryką,ogórkiem,patisonem,dynią.Wszystko zależy od nas-co nam akurat w duszy gra.