Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 36
Dodano: 28.04.2009
Odsłon: 748
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
przeloz filety z cefala na folie aluminiowa skrop sokiem z wycisnietej wczesniej limonki, posyp posiekanym koperkiem i swiezo mielonym pieprzem
wloz pod gril na okolo 6-8 minut az zezlocieje
w miedzyczasie pokroj ogorka w czastki , wymieszaj z mixem salat ,czerwona cebula, pomidorkami oraz grejpfrutem pokrojonymi w cwiartki
pozostale skladniki ; sos worcestershire wode miod oraz ocet przelej do garnuszka i podgrzej
kiedy ryba jest upieczona delikatnie przeloz filety na przyszykowana wczesniej salatke a pozostale po pieczeniu ryby soki przelej do garnuszka z sosem
poczekaj az sos dobrze sie polaczy i zredukuje
polej filety sosem i podawaj na cieplo z mlodymi ziemniaczkami
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)