Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, kolorowa, pachnąca wiosną sałatka...
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2395
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7462
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2395
Składniki
Umyć wszystkie warzywa, jajka ugotowac na twardo
Porwać liście sałaty na niewielkie kawałki. Pomidora i papryki pokroić w kostkę, ogórka w półplasterki, jajka w ósemki. Pokroić szczypiorek i oliwki (jeśli ktoś lubi, mogą one być dodane do sałatki w całości).
Na spód salaterki położyc sałatę potem kolejno papryki, ogórka, pomidora, jajka i oliwki. Przyprawic solą i pieprzem, polać oliwą z oliwek. Sałatka bardzo pasuje do pieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym. Smacznego
Tak jak napisałam w "składnikach " zamiast sałaty lodowej można zastosować sałatę zwykłą lub mieszankę sałatek dostepna w supermarketach .