Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 2418

Lekka, kolorowa, pachnąca wiosną sałatka...

Składniki

  • sałata lodowa (lub każdy inny rodzaj sałaty), kilka liści
  • pomidor, 2 sztuki
  • ogórek, 1 sztuka
  • jajka, 2 sztuki
  • papryka czerwona, żółta, po połowie
  • oliwki, pół słoiczka
  • szczypiorek
  • sól, do smaku
  • mieszanka pieprzu kolorowego, do smaku
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka wiosenna

Przygotowanie

  1. Umyć wszystkie warzywa, jajka ugotowac na twardo

  2. Porwać liście sałaty na niewielkie kawałki. Pomidora i papryki pokroić w kostkę, ogórka w półplasterki, jajka w ósemki. Pokroić szczypiorek i oliwki (jeśli ktoś lubi, mogą one być dodane do sałatki w całości).

  3. Na spód salaterki położyc sałatę potem kolejno papryki, ogórka, pomidora, jajka i oliwki. Przyprawic solą i pieprzem, polać oliwą z oliwek. Sałatka bardzo pasuje do pieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym. Smacznego

  4. Tak jak napisałam w "składnikach " zamiast sałaty lodowej można zastosować sałatę zwykłą lub mieszankę sałatek dostepna w supermarketach .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń