Dania główne Przepis na:
Sałatka z białą kapustą

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6
Dodano: 20.06.2010
Odsłon: 24950
Składniki
- cebula, 1 kg
- jabłka, 1 kg
- marchew, 1 kg
- kapusta biała, 1 kg
- czerwona papryka, 1 kg
- Zalewa:
- ocet, 1 szklanka
- olej, 1 szklanka
- cukier, 8 łyżek
- sól, 2 płakie łyżki
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Marchew i jabłka (bez gniazda) obrać i starkować na tarce z dużymi oczkami. Obraną cebulę, paprykę (bez gniazd) i kapustę pokroić według uznania, najlepiej w paski. Wszystko wsypać do garnka.
-
Dodać zalewę i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Przekładać do słoików i ustawiać do gory dnem. Sałatka jest gotowa do spożycia już po wystygnięciu.
Komentarze do przepisu (1)

jolanda68 22 października 2010Zgłoś do usunięcia
Sałatka jest przepyszna już skosztowałam oraz podzieliłam się z koleżankami przepisemi jak jeszcze zdążę zrobi parę słoików bo może nie starczyć do końca zimy:) polecam pychota0 Kto głosował? | Odpowiedz