Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grilla ze szparagami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 861
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1758
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6272
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 861
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1758
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6272
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 40 min • 459 kcal/porcja • 8 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Pomidory przekrój na połówki, skrop oliwą, posyp ziołami i piecz skórką do dołu. Wyjmij po 20 minutach.
Szparagi oczyść i ugotuj (3-4 minuty), po czym zahartuj w zimnej wodzie. Cukinię pokrój w plasterki. Wrzuć na blaszkę, skrop 3 łyżkami oliwy i przypraw do smaku. Przełącz piekarnik na funkcję grillowania. Piecz warzywa 2-3 minuty.
Pokrój ser w plastry. Piecz na patelni, najlepiej grilowej, po 2-3 minuty z każdej strony.
Zmiksuj dressingu. Wyłóż na półmisek szparagi, cukinie, pomidory i ser. Przykryj rukolą. Skrop dressingiem.Źródło: Olivia