Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grilla ze szparagami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2780
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2780
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 40 min • 459 kcal/porcja • 8 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Pomidory przekrój na połówki, skrop oliwą, posyp ziołami i piecz skórką do dołu. Wyjmij po 20 minutach.
Szparagi oczyść i ugotuj (3-4 minuty), po czym zahartuj w zimnej wodzie. Cukinię pokrój w plasterki. Wrzuć na blaszkę, skrop 3 łyżkami oliwy i przypraw do smaku. Przełącz piekarnik na funkcję grillowania. Piecz warzywa 2-3 minuty.
Pokrój ser w plastry. Piecz na patelni, najlepiej grilowej, po 2-3 minuty z każdej strony.
Zmiksuj dressingu. Wyłóż na półmisek szparagi, cukinie, pomidory i ser. Przykryj rukolą. Skrop dressingiem.Źródło: Olivia