Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z szynką i fetą"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1086
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 105
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1392
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1086
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 105
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1392
Składniki
Szynkę dojrzewającą pokrój na mniejsze kawałki. Truskawki opłucz, osusz na sicie, pozbaw ogonków, pokrój w plastry. Opłucz i osusz mieszankę sałat, rozłóż listki na talerzach. Na nich umieść kawałki szynki, plasterki truskawek i rozdrobnioną fetę.
Wymieszaj starannie olej z sokiem z granatów (może być z kartonu) i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, łyżeczką musztardy oraz solą i cukrem do smaku. Polej przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem. Posyp uprażonymi orzechami.
czas 20 min; porcja – 380 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 105