Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z szynką i fetą"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Szynkę dojrzewającą pokrój na mniejsze kawałki. Truskawki opłucz, osusz na sicie, pozbaw ogonków, pokrój w plastry. Opłucz i osusz mieszankę sałat, rozłóż listki na talerzach. Na nich umieść kawałki szynki, plasterki truskawek i rozdrobnioną fetę.
Wymieszaj starannie olej z sokiem z granatów (może być z kartonu) i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, łyżeczką musztardy oraz solą i cukrem do smaku. Polej przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem. Posyp uprażonymi orzechami.
czas 20 min; porcja – 380 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety