Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z szynką i fetą"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Szynkę dojrzewającą pokrój na mniejsze kawałki. Truskawki opłucz, osusz na sicie, pozbaw ogonków, pokrój w plastry. Opłucz i osusz mieszankę sałat, rozłóż listki na talerzach. Na nich umieść kawałki szynki, plasterki truskawek i rozdrobnioną fetę.
Wymieszaj starannie olej z sokiem z granatów (może być z kartonu) i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny, łyżeczką musztardy oraz solą i cukrem do smaku. Polej przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem. Posyp uprażonymi orzechami.
czas 20 min; porcja – 380 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety