Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Pomidory umyć i pokroić w cienkie talarki. Układać w misce, przesypując warstwy solą. Nakryć pokrywką i zostawić w chłodnym miejscu na 12-16 godz. Po tym czasie wylać wytworzony sok, a pomidory wymieszać z obraną , pokrojoną w cienkie talarki cebulą i odstawić na 15 min.
W dużym emaliowanym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć pomidory i cebulę, Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa jeszcze przez 10 min.
Gorąca sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików , zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chłodne , suche miejsce.