Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 435
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3366
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 435
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3366
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 941
Składniki
Pomidory umyć i pokroić w cienkie talarki. Układać w misce, przesypując warstwy solą. Nakryć pokrywką i zostawić w chłodnym miejscu na 12-16 godz. Po tym czasie wylać wytworzony sok, a pomidory wymieszać z obraną , pokrojoną w cienkie talarki cebulą i odstawić na 15 min.
W dużym emaliowanym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć pomidory i cebulę, Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa jeszcze przez 10 min.
Gorąca sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików , zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chłodne , suche miejsce.