Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Pomidory umyć i pokroić w cienkie talarki. Układać w misce, przesypując warstwy solą. Nakryć pokrywką i zostawić w chłodnym miejscu na 12-16 godz. Po tym czasie wylać wytworzony sok, a pomidory wymieszać z obraną , pokrojoną w cienkie talarki cebulą i odstawić na 15 min.
W dużym emaliowanym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć pomidory i cebulę, Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa jeszcze przez 10 min.
Gorąca sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików , zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chłodne , suche miejsce.