Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na zimę.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 989
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5572
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8710
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17934
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 989
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5572
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8710
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17934
Składniki
Pomidory umyć i pokroić w cienkie talarki. Układać w misce, przesypując warstwy solą. Nakryć pokrywką i zostawić w chłodnym miejscu na 12-16 godz. Po tym czasie wylać wytworzony sok, a pomidory wymieszać z obraną , pokrojoną w cienkie talarki cebulą i odstawić na 15 min.
W dużym emaliowanym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć pomidory i cebulę, Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa jeszcze przez 10 min.
Gorąca sałatkę przełożyć do wyprażonych w piekarniku słoików , zamknąć nakrętkami. Po wystudzeniu odstawić w chłodne , suche miejsce.