Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany pieczarkami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3773
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3773
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
Schab środkowy (koniecznie bez kości) umyj pod bieżącą wodą, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Rozetrzyj razem z łyżeczką soli.
Mięso rozetnij tak, aby uzyskać duży płat. Rozbij go bardzo delikatnie tłuczkiem do mięsa. Natrzyj roztartym z solą czosnkiem i posyp ziołami (igiełkami rozmarynu i otartym tymiankiem). Zroluj, a następnie przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.
W tym czasie oczyść starannie pieczarki. Pokrój je w?plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Na?patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Gdy się rozpuści, wrzuć cebulę, a po chwili pieczarki. Przesmaż, cały czas mieszając, na złoty kolor, a następnie przestudź.
Do chłodnej masy dodaj bułkę tartą, posiekaną natkę i drobno starty ser (najlepiej parmezan). Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Na płacie mięsa rozłóż farsz, zwiń roladę. Włóż ją do siatki wędliniarskiej lub obwiąż starannie bawełnianą nicią. Przełóż do brytfanny. Wierzch obłóż gałązkami ziół, posyp pokrojonym w kostkę boczkiem. Piecz 60 min w 180 st., podlewając tworzącym się sosem.Źródło: Świat kobiety