Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny schab pieczony z suszonymi śliwkami i morelami. Taki schab to rewelacyjne danie na obiad, ale wspaniale smakuje również podany na zimno. Idealny na Święta lub każda inna okazje. Proste i łatwe do przygotowania danie o atrakcyjnym wyglądzie. Naprawdę polecam ten schab przygotować jako wędlinę do chleba, smakuje pysznie.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17582
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5154
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18599
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1892
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 506
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17582
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5154
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 18599
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1892
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 506
Składniki
Do miseczki dodać wszystkie przyprawy i zetrzeć czosnek. Całość wymieszać z oliwą. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso dokładnie ze wszystkich stron.. Przez środek, wzdłuż schabu, ostrym nożem zrobić nacięcie. Patrz film.
W przygotowane w ten sposób nacięcie wkładać naprzemiennie posmarowane odrobiną oliwy, śliwki i morele. Schab ułożyć w żaroodpornym naczyniu i przykryć folią spożywczą. Naczynie włożyć do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na noc.
Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem. Z naczynia zdjąć folię spożywczą, a mięso przykryć pergaminem i folią aluminiowa. Następnie piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około godzinę. Na ostatnie 15 minut pieczenia, z naczynia zdjąć folię i pergamin, aby mięso nabrało koloru i się podpiekło. Podawać na ciepło lub na zimno jako wędlinę do chleba. Smacznego!