Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny schab pieczony z suszonymi śliwkami i morelami. Taki schab to rewelacyjne danie na obiad, ale wspaniale smakuje również podany na zimno. Idealny na Święta lub każda inna okazje. Proste i łatwe do przygotowania danie o atrakcyjnym wyglądzie. Naprawdę polecam ten schab przygotować jako wędlinę do chleba, smakuje pysznie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242911
Składniki
Do miseczki dodać wszystkie przyprawy i zetrzeć czosnek. Całość wymieszać z oliwą. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso dokładnie ze wszystkich stron.. Przez środek, wzdłuż schabu, ostrym nożem zrobić nacięcie. Patrz film.
W przygotowane w ten sposób nacięcie wkładać naprzemiennie posmarowane odrobiną oliwy, śliwki i morele. Schab ułożyć w żaroodpornym naczyniu i przykryć folią spożywczą. Naczynie włożyć do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na noc.
Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem. Z naczynia zdjąć folię spożywczą, a mięso przykryć pergaminem i folią aluminiowa. Następnie piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około godzinę. Na ostatnie 15 minut pieczenia, z naczynia zdjąć folię i pergamin, aby mięso nabrało koloru i się podpiekło. Podawać na ciepło lub na zimno jako wędlinę do chleba. Smacznego!