Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie grzybowym idealny do kasz
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99001
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5084
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5908
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99001
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5084
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5908
Składniki
1. Namocz suszone grzyby w ciepłej wodzie - ilość zależy od tego jak bardzo mocno sos ma mieć grzybowy posmak. Ja dałam garść suszonych grzybów. 2. Grzyby drobno pokroić gdy namiękną i razem z wodą przelać do garnka. 3. Pokroić jedna cebulę w piórka i dorzucić do garnka. 4. Dodać przyprawy: 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 6-8 ziarenek pieprzu, odrobinę soli. 5. Całość zagotować i gotować około 15 minut.
6. Schab kroimy w paski. 7. Dorzucamy do garnka i gotujemy do miękkości oraz tak żeby przeszedł smakiem sosu grzybowego. 8. Po przygotowaniu już całości można sos zagęścić odrobina mąki lub jeśli ktoś woli bardziej płynny np. zabielić odrobina śmietany. Smaczenego