Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 242
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 987
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 242
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 987
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4065
Składniki
Plastry schabu lekko rozpłaszczyć palcami. Natrzeć solą, pieprzem, bazylią, oregano i cząbrem. Obsmażyć na oliwie z obu stron. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę podsmażyć. Wszystko zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Dodać tymianek. Przykryć i dusić ok. 10 minut . W tym czasie paprykę pokroić w paski (ja obrałam ją wcześniej ze skórki, bo potrawę jadła moja mała córeczka). Po 10 minutach duszenia do schabu dodać paprykę i dusić wszystko razem aż papryka zmięknie, ale będzie nadal jędrna. Na końcu sos przyprawić, jeśli według Was wyszedł za kwaśny, dodać odrobinę cukru.