Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie przepyszne, sycące i łatwe do przygotowania
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1584
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15340
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6263
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1584
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15340
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6263
Składniki
schab luzujemy z błon i przerostów po czym kroimy na 0.5cm plastry posypujemy solą, obsmażamy na rozgrzanym oleju a następnie podlewamy wodą i dusimy do uzyskania kruchości(ok.30-40min).W niewielkim garnku rozgrzewamy ok.5łyżek oleju na który sypiemy mąkę i mieszamy.Gdy z połączenia oleju z mąką powstanie zasmażka dolewamy śmietanę(powstaje sos beszamel) ciągle mieszając dodajemy pokruszony ser pleśniowy i czekamy aż sie zagotuje nie dodając nic więcej.Polecam podawać z młodymi ziemniaczkami pieczonymi w mundurkach oraz świeżutką surówka z młodej kapusty.życze smacznego