Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w ziołach

Schab w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 1488

Schabik nie pochłania dużo pracy

Składniki

  • schab, 1,5kg
  • cząber, tymianek, majeranek, oregano, ok. 2/3 szkl.
  • musztarda, 3 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz
  • oliwa, 1 łyżka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab w ziołach

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą. Zioła drobno pokroić i połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem, dokładnie wymieszać. Pastą z ziół posmarować mięso, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do rozgrzanego do 180*C piekarnika. Piec do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń