Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki sposób na drugie danie lub jak kto woli na kolację
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Schab kroimy w plastry, lekko je rozbijamy. Solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron przez 10 minut. Następnie wkrawamy cebulę i drobno posiekany czosnek. Ziarna pieprzu (około poł łyżki) rozdrabniamy, cukinię kroimy w dużą kostkę lub półplasterki i wrzucamy do mięsa. Przyprawiamy imbirem, podlewamy wodą i przykrywamy, dusimy 10-15 minut. Odkrywamy aby nieco wody odparowało i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z tym - na co mamy ochote. Smacznego