Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 570
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11164
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3935
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 570
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11164
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3935
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Składniki
Śliwki sparzyć.Powidła wymieszać z 1/2 wina i szczyptą imbiru. Schab opłukać,rozbić. Opruszyć z obu stronsolą i pieprzem. Mięso posmarować powidłami.Kilka śliwek odłożyć,resztę ułożyć w 3 rzędach na mięsie.Schab zrolować i obwiązać ściśle nicią.Pomarańcze sparzyć i obrać.Skórkę pokroić w wąskie paseczki. Z miąższu wycisnąć sok, Olej rozgrzać na patelni,włożyć mięso,zrumienić.Przełożyć do brytwany,dodać skórki z pomarańczy i goździki,wlać 3-4 łyżki wody,opruszyć pieprzem. Piec 1 godzinę w piekarniku w tem. 180*C,polewając sosem z pieczenia. W połowie pieczenia dodać odłożone śliwki,podlać sokiem z pomarańczy i resztą wina. Smacznego:-)