Do góry

Dania główne Przepis na:

schabowe serowe

schabowe serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3228

Dodano:

Odsłon: 2062

dla odmiany kotlety z serem

Składniki

  • kotlety schabowe, 4 szt
  • Bułka tarta, 2 łyżki
  • mąka, 2 łyżki
  • starty ser żółty, 4 łyżki
  • jajko, 1 szt
  • olej, 4 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
schabowe serowe

Przygotowanie

  1. Kotlety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz, odstaw pod przykryciem na 30 min. Tartą bułkę wymieszaj z 3/4 startego sera. Jajko roztrzep widelcem. Rozgrzej olej. Mięso obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce. Smaż na gorącym tłuszczu z obu stron na chrupiąco. Włóż na patelnię masło, posyp kotlety resztą sera, przykryj i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj gorące z cząstkami cytryny, frytkami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń