Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15243
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15243
Składniki
Kotlety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz, odstaw pod przykryciem na 30 min. Tartą bułkę wymieszaj z 3/4 startego sera. Jajko roztrzep widelcem. Rozgrzej olej. Mięso obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce. Smaż na gorącym tłuszczu z obu stron na chrupiąco. Włóż na patelnię masło, posyp kotlety resztą sera, przykryj i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj gorące z cząstkami cytryny, frytkami i surówką.