Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 597
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10526
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 597
Składniki
Kotlety umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, popieprz, odstaw pod przykryciem na 30 min. Tartą bułkę wymieszaj z 3/4 startego sera. Jajko roztrzep widelcem. Rozgrzej olej. Mięso obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w panierce. Smaż na gorącym tłuszczu z obu stron na chrupiąco. Włóż na patelnię masło, posyp kotlety resztą sera, przykryj i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj gorące z cząstkami cytryny, frytkami i surówką.