Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schabowe w cieście grzybowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
30 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 2 porcje
Grzyby mielę na pył. Cebulę obieram i bardzo drobno siekam. Do miski wlewam mleko, dodaję grzyby, cebulę, mąkę, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszam, by powstało ciasto.
Kotlety rozbijam tłuczkiem i oprószam solą oraz pieprzem.
Rozgrzewam olej na patelni. Kotlety zanu- rzam w cieście (powinny być dobrze nim obtoczone) i smażę z obu stron na złocisty kolor. Podaję na sałacie.Źródło: Kobieta i życie