Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11056
Dodano: 05.12.2009
Odsłon: 3
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
30 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 2 porcje
Grzyby mielę na pył. Cebulę obieram i bardzo drobno siekam. Do miski wlewam mleko, dodaję grzyby, cebulę, mąkę, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszam, by powstało ciasto.
Kotlety rozbijam tłuczkiem i oprószam solą oraz pieprzem.
Rozgrzewam olej na patelni. Kotlety zanu- rzam w cieście (powinny być dobrze nim obtoczone) i smażę z obu stron na złocisty kolor. Podaję na sałacie.
Źródło: Kobieta i życie
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)