Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kotlety wieprzowe jednak bez panierki ;) Idealne do młodych ziemniaczków z koperkiem i aromatycznej mizerii :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Przygotowujemy mizerię. Ogórki kroimy w cienkie paseczki, lub ścieramy na tarce. Wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru i koperkiem. Mieszamy, dodajemy śmietanę. Odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, wybieramy te o podobnych kształtach i gotujemy w całości.
Kotlety płuczemy, osuszamy. Rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy z obu stron przyprawą do wieprzowiny. Obtulamy w mące.
Ugotowane ziemniaki, posypujemy koperkiem. Schaby smażymy na niewielkiej ilości oleju/oliwy. Po kilka minut z obu stron. Wykładamy na talerz, podajemy z ziemniaczkami i mizerią. Smacznego :)