Do góry

Dania główne Przepis na:

Selerowe kotleciki

Selerowe kotleciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Selerowe kotleciki"

Składniki

  • 2 selery korzeniowe
  • kilka liści świeżej bazylii
  • kawałek zielonej części pora
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Selerowe kotleciki

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy

  2. Selery obierz, umyj, pokrój na 1 cm krążki. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj ok. 15 min. Osącz, ostudź, oprósz solą i pieprzem.

  3. Bazylię posiekaj. Por pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z bułką tartą i bazylią. Jajko roztrzep. Plastry selera panieruj w jajku i bułce z ziołami. Usmaż na gorącym oleju z obydwu stron. Osącz z tłuszczu.

  4. czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!