Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według Cioci Godziszewskiej
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1550
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231957
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1550
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231957
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5055
Składniki
Posiekane (ostrym nożem) mięso kropimy sokiem z cytryny, dodajemy żółtka, przyprawy, wyrabiamy masę. Dzielimy na 4 równe części, formujemy zgrabne kotlety, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Gdy się dokładnie zrumienią z obu stron, przekładamy w ciepłe miejsce, trzymamy pod przykryciem.
Do tłuszczu, w którym się smażyły, dorzucamy przebrane żurawiny, dodajemy otartą z cytryny skórkę, podlewamy szklanką wody i prużymy, cały czas mieszając, by rozprowadzić cały pozostały ze smażenia tłuszcz.
Sos przecieramy przez sito, łączymy z winem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Do sosu wkładamy kotlet, trzymamy na małym ogniu przez 3-5 minut.
Podajemy z domowym grubym makaronem lub z kładzionymi kluskami i owocową sałatką.
SMACZNEGO...