Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 874
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6299
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 874
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6299
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.
Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.
Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.
60 min ? Trudność: średni ? Kalorie: 260
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV