Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100692
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100692
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.
Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.
Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.
60 min ? Trudność: średni ? Kalorie: 260
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV