Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź z burakami"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14365
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14365
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.
Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.
Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.
60 min ? Trudność: średni ? Kalorie: 260
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV