Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodki kapuśniak na wołowinie"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 861
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22928
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15348
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 861
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22928
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15348
Składniki
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 270 kcal, cena 2 zł
Kapustę opłucz, pozbaw wierzchnich liści, a następnie drobno poszatkuj. Obierz i umyj włoszczyznę. Pokrój na nieduże kawałki, na przykład w plasterki.
Wołowinę opłucz starannie, osusz, pokrój w dużą kostkę. Obraną cebulę drobno poszatkuj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć wołowinę, krótko przesmaż. Dodaj poszatkowaną włoszczyznę.
Do włoszczyzny z mięsem dodaj kapustę. Chwilę smaż razem, potem wlej bulion, dodaj liść laurowy. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem 40 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy, gotuj jeszcze 20 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zasyp łyżką mąki, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do zupy, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.Źródło: Świat kobiety