Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodki kapuśniak na wołowinie"
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 159
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 113
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 57
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 159
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 113
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 57
Składniki
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 270 kcal, cena 2 zł
Kapustę opłucz, pozbaw wierzchnich liści, a następnie drobno poszatkuj. Obierz i umyj włoszczyznę. Pokrój na nieduże kawałki, na przykład w plasterki.
Wołowinę opłucz starannie, osusz, pokrój w dużą kostkę. Obraną cebulę drobno poszatkuj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć wołowinę, krótko przesmaż. Dodaj poszatkowaną włoszczyznę.
Do włoszczyzny z mięsem dodaj kapustę. Chwilę smaż razem, potem wlej bulion, dodaj liść laurowy. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem 40 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy, gotuj jeszcze 20 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zasyp łyżką mąki, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do zupy, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.Źródło: Świat kobiety