Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie placuszki z truskawkami"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 317
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 482
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1195
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 317
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 482
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1195
Składniki
Truskawki zmiksuj (kilka zostaw do dekoracji), połącz ze śmietaną i cukrem.
Mleko zmiksuj z żółtkami, łyżką cukru białego i wanilinowego. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz białka ubite ze szczyptą soli.
Rozlej masę na rozgrzany olej i usmaż placki. 4. Podawaj polane sosem, udekorowane truskawkami.
Czas: 40 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV