Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smalec z wątróbką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15962
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6431
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15962
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6431
Składniki
Słoninę zmiel w maszynce. Stop ją w garnku z grubym dnem na małym ogniu. Następnie odstaw, żeby troszkę ostygła.
Wątróbkę oraz cebulę również zmiel, dodaj do słoniny i smaż ok 20 minut. Przestudź. Dopraw do smaku. Wlej np. do słoiczków, zakręć i po całkowitym wystygnięciu wstaw do lodówki.
Jeśli chcesz, by smalec miał całkiem gładką konsystencję, przed całkowitym zastygnięciem zmiksuj go porcjami i dopiero przełóż do słoiczków.Źródło: Świat kobiety