Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smalec z wątróbką"
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 35
Składniki
Słoninę zmiel w maszynce. Stop ją w garnku z grubym dnem na małym ogniu. Następnie odstaw, żeby troszkę ostygła.
Wątróbkę oraz cebulę również zmiel, dodaj do słoniny i smaż ok 20 minut. Przestudź. Dopraw do smaku. Wlej np. do słoiczków, zakręć i po całkowitym wystygnięciu wstaw do lodówki.
Jeśli chcesz, by smalec miał całkiem gładką konsystencję, przed całkowitym zastygnięciem zmiksuj go porcjami i dopiero przełóż do słoiczków.Źródło: Świat kobiety