Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smalec z wątróbką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Składniki
Słoninę zmiel w maszynce. Stop ją w garnku z grubym dnem na małym ogniu. Następnie odstaw, żeby troszkę ostygła.
Wątróbkę oraz cebulę również zmiel, dodaj do słoniny i smaż ok 20 minut. Przestudź. Dopraw do smaku. Wlej np. do słoiczków, zakręć i po całkowitym wystygnięciu wstaw do lodówki.
Jeśli chcesz, by smalec miał całkiem gładką konsystencję, przed całkowitym zastygnięciem zmiksuj go porcjami i dopiero przełóż do słoiczków.Źródło: Świat kobiety