Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smalec z wątróbką"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Składniki
Słoninę zmiel w maszynce. Stop ją w garnku z grubym dnem na małym ogniu. Następnie odstaw, żeby troszkę ostygła.
Wątróbkę oraz cebulę również zmiel, dodaj do słoniny i smaż ok 20 minut. Przestudź. Dopraw do smaku. Wlej np. do słoiczków, zakręć i po całkowitym wystygnięciu wstaw do lodówki.
Jeśli chcesz, by smalec miał całkiem gładką konsystencję, przed całkowitym zastygnięciem zmiksuj go porcjami i dopiero przełóż do słoiczków.Źródło: Świat kobiety