Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony łosoś na warzywach"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 95
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1503
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 420
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 95
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1503
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 420
Składniki
Por oczyść. Odetnij twarde końcówki, pokrój go na kawałki o grubości 1-2 cm. Opłucz i drobniutko posiekaj chili. Umyj i osusz dzwonka łososia. Skrop sokiem z cytryny oraz sosem sojowym, posyp pieprzem, odstaw na godzinę.
Na patelni rozgrzej połowę oleju. Wrzuć dzwonka łososia, smaż po kilka minut z każdej strony. Osobno na reszcie oleju przesmaż por z chili. Dodaj rozmrożone warzywa. Wlej bulion, duś 20 minut. Dopraw solą. Podawaj z łososiem, ozdób dymką.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 5,10 zł.Źródło: Świat kobiety