Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony łosoś na warzywach"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Składniki
Por oczyść. Odetnij twarde końcówki, pokrój go na kawałki o grubości 1-2 cm. Opłucz i drobniutko posiekaj chili. Umyj i osusz dzwonka łososia. Skrop sokiem z cytryny oraz sosem sojowym, posyp pieprzem, odstaw na godzinę.
Na patelni rozgrzej połowę oleju. Wrzuć dzwonka łososia, smaż po kilka minut z każdej strony. Osobno na reszcie oleju przesmaż por z chili. Dodaj rozmrożone warzywa. Wlej bulion, duś 20 minut. Dopraw solą. Podawaj z łososiem, ozdób dymką.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 5,10 zł.Źródło: Świat kobiety