Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Soczysty udziec z pieca z farszem ziołowym"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 392
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 392
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 762
Składniki
ok. 90 minut
Zioła (tymianek, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi) opłukać, osuszyć, posiekać. Połowę ziół zmiksować w blenderze z łyżką oleju oraz 2 łyżkami wody. Pastę ziołową wymieszać z serkiem śmietankowym. Przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Udziec indyczy opłukać, osuszyć, posypać solą. Mięso rozłożyć na deseczce. Posmarować przygotowanym ziołowym farszem. Ostrożnie zrolować i obwiązać mocną bawełnianą nitką. Obsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 75 minut.
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, pokroić na kawałki. Warzywa gotować około 25 minut w posolonej wodzie. Miękkie ziemniaki i marchewkę utrzeć z mlekiem i masłem na purée.
Przyprawić do smaku solą i gałką muszkatołową. Serwować jako dodatek do pieczeni. Gotowe danie posypać resztą ziół.Źródło: Życie na gorąco