Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos śmietanowy w którym jest pierś z kurczaka, pieczarki
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2666
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1107
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2666
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1107
Składniki
obieram pieczarki, pierś kroję w kostkę i podsmażam na patelni. W garnku zagotowuję wodę, śmietanę oraz dodaje czosnek, tymianek,przyprawy. Podsmażonego kurczaka i pieczarki wrzucam do gotującego się sosu. Całość zagęściłam 1 łyżką mąki. Gotuję ok 20 minut na wolnym ogniu. Podaję tu z ziemniakami ale ten sos smakuje moim domownikom z grubym makaronem ;)