Do góry

Dania główne Przepis na:

sos pieczarkowo - śmietanowy z kurczakiem

sos pieczarkowo - śmietanowy z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 4597

Pyszny sos śmietanowy w którym jest pierś z kurczaka, pieczarki

Składniki

  • Pieczarki 10 sztuk
  • Pierś z kurczaka
  • czosnek 2 ząbki
  • śmietana 12%
  • woda 250 ml
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Tymianek, łyżka
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
sos pieczarkowo - śmietanowy z kurczakiem

Przygotowanie

  1. obieram pieczarki, pierś kroję w kostkę i podsmażam na patelni.
    W garnku zagotowuję wodę, śmietanę oraz dodaje czosnek, tymianek,przyprawy. Podsmażonego kurczaka i pieczarki wrzucam do gotującego się sosu. Całość zagęściłam 1 łyżką mąki.

    Gotuję ok 20 minut na wolnym ogniu.
    Podaję tu z ziemniakami ale ten sos smakuje moim domownikom z grubym makaronem ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń