Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z papryką i parówkami w sosie ostro ziołowym ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1383
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5898
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18624
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1383
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5898
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18624
Składniki
Na oleju przypiec cebulę z czosnkiem, po przybrązowieniu dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz parówki. Później należy dodać przecier pomidorowy i wszystko na chwilkę przypiec, po chwili pieczenia dodać ok. 0,5 litra wody. Wtedy nalewamy do osobnego naczynia pół szklanki wody i mieszamy z 2 łyżkami mąki, aż do chwili, gdy cala mąka ładnie się rozpuści i powstanie jednolita konsystencja. Później wlewamy to do naszego garnka i gotujemy aż do uzyskania konsystencji sosu;) (zawsze, gdy sos jest zbyt gęsty możemy dodać wody). Teraz dodajemy śmietanę i przyprawiamy według uznania;) Podajemy z makaronem spaghetti, posypane serem;) Gwarantuje, że każdemu zasmakuje ten niekonwencjonalny sposób przyrządzenia spaghetti!