Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10
Dodano: 21.08.2008
Odsłon: 1903
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Na oleju przypiec cebulę z czosnkiem, po przybrązowieniu dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz parówki. Później należy dodać przecier pomidorowy i wszystko na chwilkę przypiec, po chwili pieczenia dodać ok. 0,5 litra wody. Wtedy nalewamy do osobnego naczynia pół szklanki wody i mieszamy z 2 łyżkami mąki, aż do chwili, gdy cala mąka ładnie się rozpuści i powstanie jednolita konsystencja. Później wlewamy to do naszego garnka i gotujemy aż do uzyskania konsystencji sosu;) (zawsze, gdy sos jest zbyt gęsty możemy dodać wody). Teraz dodajemy śmietanę i przyprawiamy według uznania;) Podajemy z makaronem spaghetti, posypane serem;) Gwarantuje, że każdemu zasmakuje ten niekonwencjonalny sposób przyrządzenia spaghetti!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)