Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z papryką i parówkami w sosie ostro ziołowym ;)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1544
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1544
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Składniki
Na oleju przypiec cebulę z czosnkiem, po przybrązowieniu dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz parówki. Później należy dodać przecier pomidorowy i wszystko na chwilkę przypiec, po chwili pieczenia dodać ok. 0,5 litra wody. Wtedy nalewamy do osobnego naczynia pół szklanki wody i mieszamy z 2 łyżkami mąki, aż do chwili, gdy cala mąka ładnie się rozpuści i powstanie jednolita konsystencja. Później wlewamy to do naszego garnka i gotujemy aż do uzyskania konsystencji sosu;) (zawsze, gdy sos jest zbyt gęsty możemy dodać wody). Teraz dodajemy śmietanę i przyprawiamy według uznania;) Podajemy z makaronem spaghetti, posypane serem;) Gwarantuje, że każdemu zasmakuje ten niekonwencjonalny sposób przyrządzenia spaghetti!