Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z papryką i parówkami w sosie ostro ziołowym ;)
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7128
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 25
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7128
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 25
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Składniki
Na oleju przypiec cebulę z czosnkiem, po przybrązowieniu dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz parówki. Później należy dodać przecier pomidorowy i wszystko na chwilkę przypiec, po chwili pieczenia dodać ok. 0,5 litra wody. Wtedy nalewamy do osobnego naczynia pół szklanki wody i mieszamy z 2 łyżkami mąki, aż do chwili, gdy cala mąka ładnie się rozpuści i powstanie jednolita konsystencja. Później wlewamy to do naszego garnka i gotujemy aż do uzyskania konsystencji sosu;) (zawsze, gdy sos jest zbyt gęsty możemy dodać wody). Teraz dodajemy śmietanę i przyprawiamy według uznania;) Podajemy z makaronem spaghetti, posypane serem;) Gwarantuje, że każdemu zasmakuje ten niekonwencjonalny sposób przyrządzenia spaghetti!