Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 19
Dodano: 16.10.2016
Odsłon: 685
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wstawić garnek z lekko osoloną wodą z łyżką oliwy. Po zagotowaniu wrzucić dużą garść makaronu. Gdy będzie miękki odcedzić i przelać zimną wodą. W międzyczasie przygotować mięso z sosem.
Mięso podsmażyć w wysokim rondlu na łyżce masła. Przyprawić na patelni przyprawami do mięsa. Ściągnąć z ognia gdy z mięsa odparuje płyn.
W drugim naczyniu obrane, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki szklić na łyżce masła. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko lekko posolić, żeby szybciej zeszkliła się cebula. Dusić ok. 10 minut.
Gdy mięso będzie gotowe dolać na patelnię przecier pomidorowy i pieczarki z cebulą. Dosolić, dodać bazylię i oregano. Wszystko dusić 10 minut.
Udekorować wiórkami sera żółtego i natki lub świeżej bazylii.
Sos smakuje również z dodatkiem dyni lub kabaczka. Można dodać do cebuli 2 ząbki czosnku, żeby sos był bardziej wyrazisty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)