Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie dla całej rodziny. Dzieci też zakochają się w tym smaku.
Wstawić garnek z lekko osoloną wodą z łyżką oliwy. Po zagotowaniu wrzucić dużą garść makaronu. Gdy będzie miękki odcedzić i przelać zimną wodą. W międzyczasie przygotować mięso z sosem.
Mięso podsmażyć w wysokim rondlu na łyżce masła. Przyprawić na patelni przyprawami do mięsa. Ściągnąć z ognia gdy z mięsa odparuje płyn.
W drugim naczyniu obrane, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki szklić na łyżce masła. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko lekko posolić, żeby szybciej zeszkliła się cebula. Dusić ok. 10 minut.
Gdy mięso będzie gotowe dolać na patelnię przecier pomidorowy i pieczarki z cebulą. Dosolić, dodać bazylię i oregano. Wszystko dusić 10 minut.
Udekorować wiórkami sera żółtego i natki lub świeżej bazylii.
Sos smakuje również z dodatkiem dyni lub kabaczka. Można dodać do cebuli 2 ząbki czosnku, żeby sos był bardziej wyrazisty.
Mój mąż lubi spaghetti i to naprawdę mu smakowało:) palce lizać
Odsłon: 1873
Makaron z mięsem mielonym wołowym.oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym.
Odsłon: 1471
Jest to sycący posiłek, łatwy i szybki w przygotowaniu. Klasyka kuchni włoskiej.
Odsłon: 1343
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 140
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 121
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 219
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 140
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 121
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 219
Składniki
Wstawić garnek z lekko osoloną wodą z łyżką oliwy. Po zagotowaniu wrzucić dużą garść makaronu. Gdy będzie miękki odcedzić i przelać zimną wodą. W międzyczasie przygotować mięso z sosem.
Mięso podsmażyć w wysokim rondlu na łyżce masła. Przyprawić na patelni przyprawami do mięsa. Ściągnąć z ognia gdy z mięsa odparuje płyn. W drugim naczyniu obrane, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki szklić na łyżce masła. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko lekko posolić, żeby szybciej zeszkliła się cebula. Dusić ok. 10 minut. Gdy mięso będzie gotowe dolać na patelnię przecier pomidorowy i pieczarki z cebulą. Dosolić, dodać bazylię i oregano. Wszystko dusić 10 minut. Udekorować wiórkami sera żółtego i natki lub świeżej bazylii. Sos smakuje również z dodatkiem dyni lub kabaczka. Można dodać do cebuli 2 ząbki czosnku, żeby sos był bardziej wyrazisty.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 11
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50