Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat spaghetti, szukałam odmiany od standardowego przepisu i powstało oto coś takiego ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną drobno cebulę i marchewkę i smaż przez kilka minut. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez ok. pół minuty. Pokrój grzyby na małe kawałki i dodaj je razem z pokruszonym tofu na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Smaż przez kilka minut. Dodaj przecier, cukier, suszoną i świeżą bazylię oraz suszone oregano, wlej wodę. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez ok. 10 minut. Dodaj pokrojonego pomidora i mieszaj do połączenia się składników. Podawaj na makaronie, udekoruj świeżą bazylią i parmezanem. Smacznego :)