Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat spaghetti, szukałam odmiany od standardowego przepisu i powstało oto coś takiego ;-)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 473
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9621
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 473
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9621
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Składniki
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną drobno cebulę i marchewkę i smaż przez kilka minut. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez ok. pół minuty. Pokrój grzyby na małe kawałki i dodaj je razem z pokruszonym tofu na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Smaż przez kilka minut. Dodaj przecier, cukier, suszoną i świeżą bazylię oraz suszone oregano, wlej wodę. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez ok. 10 minut. Dodaj pokrojonego pomidora i mieszaj do połączenia się składników. Podawaj na makaronie, udekoruj świeżą bazylią i parmezanem. Smacznego :)