Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jest wspaniałym dodatkiem do mięs i warzyw. Nawet sama smakuje rewelacyjnie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 609
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1979
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 609
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1979
Składniki
Kaszę wrzucamy do wody wraz z kostkami. Gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut. Sprawdzamy czy nie dodać jeszcze soli. Gdy kasza będzie już w miarę miękka zdejmujemy garnek z ognia, przykrywamy przykrywką i owijamy kocem lub grubym ręcznikiem. Po 30-40 minutach kasza jest gotowa.
W taki sposób można zrobić kaszę z warzywami: dodać marchew, pietruszkę, groszek. Przepis na sama kaszę gryczaną jak i łączoną z jęczmienną.