Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek rozmarynowy"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
ok. 30 minut.
Kukurydzę osączyć na sitku. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek umyć, drobniutko pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodać kukurydzę i rozdrobnione wcześniej warzywa. Salsę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Plasterki polędwicy poprószyć solą i pieprzem. Owinąć gałązkami rozmarynu i obwiązać mocną bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso. Szybko je obsmażyć z obu stron. Zmniejszyć płomień, smażyć jeszcze 6 minut. Od czasu do czasu stek obracać. Podawać z salsą pomidorową i ewentualnie kawałkiem bagietki.Źródło: Życie na gorąco